küspe
a. 1. Hayvan yemi, yakacak ve gübre olarak kullanılan, yağı veya suyu çıkarılmış her türlü yağlı tohum ve bitki artığı: O gövdeleri küspe terleri döken ve dallarından mis kokulu ballar akan yemiş ağaçlarıyla... -Y. K. Karaosmanoğlu. 2. Özü alınmış meyvelerin kalan bölümü.
küspe Fr. Magma
küspe Fr. tourteau
(tarım)
küspe İng. cake, meal
Yağlı tohumların veya meyvelerin hidrolik pres, devamlı pres, solvent özütleme yöntemi gibi usullerle yağı alındıktan sonra geriye kalan proteince zengin ürün.
küspe için benzer kelimeler
küspe, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca,
k harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'k', 'ü', 's', 'p', 'e', şeklindedir.
küspe kelimesinin tersten yazılışı epsük diziliminde gösterilir.