laktik asit

laktik asit, -di Fr. acide lactique

a. kim. Ekşi sütte ve bitkilerin çoğunda bulunan asit alkol, süt asidi.


laktik asit İng. lactic acid

:Formülü (CH3-CH(OH)-COOH), mol kütlesi 90,1g, yoğunluğu 1,240 g/mL, e.n.8 °C, k.n.119 °C (12 mmHg) ve alfa-hidroksipropiyonik asit ve 3-hidroksipropiyonik asit olmak üzere iki izomeri olan , karbonhidrat veya sütün fermantasyonda oluşan glukoz ve pirogallolün saptanmasında reaktif olarak , organik sentezde deri, tekstil ve tabaklama endüstrisinde, farmakolojide kullanılan. suda çözünen, renksiz sıvı olan hidroksipropiyonik asitler.Etilidenlaktik asit.


laktik asit İng. lactic acid

1. Kalpte enerji üretimi için oksijenli koşullarda yükselgenebilen, karaciğerde tekrar glikoza çevrilebilen, ağır egzersiz sırasında iskelet kaslarında anaerob koşullarda, enerji üretilmesini sağlayan glikolizin son ürünü olan ve birçok biyokimyasal olaya katılan bir ara ürün. Kan laktatında, ağır egzersiz sırasında orta derecede yükselme, şeker hastalığı ve glikoneogeneze katılan genetik enzim eksikliklerinde ise şiddetli yükselmeler oluşur. Bazı bakteri türlerinde fermantasyonun son ürünü olarak da üretilmektedir. 2. Süt asidi.


laktik asit için benzer kelimeler


laktik asit, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, l harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'l', 'a', 'k', 't', 'i', 'k', ' ', 'a', 's', 'i', 't', şeklindedir.
laktik asit kelimesinin tersten yazılışı tisa kitkal diziliminde gösterilir.