larva

larva Lat.

a. (l ince okunur) hay. b. Kurtçuk.


larva İng. larva

1. Ergin karakterlerini kazanmadan önceki genç hayvan. 2. Tüm başkalaşım gösteren böceklerde yumurtadan çıkan ve pupa evresine girmemiş olan kanatsız, genel olarak kurt biçimindeki evre. Tırtıl, kurtçuk.


larva İng. larvae

Meydana geldiğinde ebeveynine benzemeyen canlı.


larva İng. larva, larvae, tadpoles, maggot, tadpole

1. Birçok zoolojik grupta görülen ilk gelişim evresi. 2. Ergin karakterlerini kazanmadan önceki genç hayvan. 3. Tam başkalaşım gösteren böceklerde yumurtadan çıkan ve pupa evresine girmemiş kanatsız, genel olarak kurt biçimindeki evre. 4. Böceklerin, solucanların ve öteki metamorfoza sahip türlerin yaşam sikluslarında yumurtadan sonraki solucan veya kurt benzeri evre. 5. Helmint ve eklem bacaklıların fertil olmayan gelişim evresi, kurtçuk.


lârva

bk. kurtçuk.


lârva İng. larva

(karşılık: kurtçuk), (Lat. larva = hayalet) 1. Ergin karakterlerini kazanmadan önce bağımsız olan genç hayvan, 2. Tüm-başkalaşma gösteren böceklerde, yumurtadan çıkan henüz pupa evresine geçmemiş, kanatsız, genel olarak kurt biçimindeki genç hayvan tipi.


larva için benzer kelimeler


larva, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, l harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'l', 'a', 'r', 'v', 'a', şeklindedir.
larva kelimesinin tersten yazılışı avral diziliminde gösterilir.