lüfer

lüfer Rum.

a. hay. b. Eti beyaz, tadı güzel, gövdesi pullu bir balık (Pomatomus saltatrix): “Lüfer varken palamut yenir mi diye çıkıştım.” -A. Rasim.


lüfer İng. blue fish

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının hanigiller (Serranidae) familyasından, 1 m kadar uzunlukta, bütün denizlere yayılmış, küçük boydan büyük boya kadar defneyaprağı, çinakop, lüfer ve sırtıkara gibi değişik isimler alan bir tür.


lüfer Fr. temnodon sauteur

(zooloji)


lüfer Lat. Pomatomus saltatrix

Kemikli balıklardan, lüfergiller (Pomatomidae) familyasından, boyu 150 cm, ağırlığı 12 kg olabilen, uzunluklarına göre 10 cm altında olanlarına defne yaprağı, 10–15 cm olanlarına çinakop, 15–20 cm olanlarına sarıkanat, 20–30 cm olanlarına lüfer, 30 cm’den büyük olanlarına kofana veya sırtıkara adı verilen eti oldukça lezzetli bir tür.


lüfer İng. bluefish

(Temnodon soltator, anlamdaş. Pomatomus saltatrix) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının (Serranidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 1. metre kadardır. Bütün denizlere yayılmıştır. Küçük boydan en büyük boya kadar defne yaprağı, çinekop, lüfer, sırtıkara gibi adlar alır


lüfer, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, l harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'l', 'ü', 'f', 'e', 'r', şeklindedir.
lüfer kelimesinin tersten yazılışı refül diziliminde gösterilir.