meme

meme

a. 1. anat. Yavrularını emzirmek için, memelilerin göğsünde türlü biçim ve sayıda bulunan, meme başı denilen çıkıntıları olan organ, bicik, emcek, emcik. 2. Bazı araçların meme başına benzeyen bölümü: “Tam topu şişirmiş, memesini bağlıyordu.” -R. Ilgaz. 3. Vücudun herhangi bir yerinde oluşmuş küçük çıkıntı: “O, sağ elinin parmaklarını bükerek kulak memesinin altına koymuş, ağzı açıktı.” -S. F. Abasıyanık. 4. ask. Ateşli silahların veya bazı patlayıcıların ateşlendiği çıkıntı: Tüfek memesi. 5. den. Gemi çıpasında kolların birleştiği şişkin yer.


meme Fr. Mamelle
meme Fr. Sein
meme

Tüfekte kapsülün konulduğu yer.


meme

Çocuk yemeği, mama.


meme

Ekmek: Ana, bana meme alıver okula gideceğim.


meme

Meme. || meme peyniri: koyun sütünden yapılan yağlı peynir


meme İng. mammary

Omurgalı hayvanlardan memelilerin (Mammalia) dişisinde bulunan ve canlı doğan yavrunun beslenmesini sağlamak üzere süt bezlerini kapsayan yapılar.


meme İng. nozzle

Püskürtme işlemlerinde, ucundan püskürtme yapılan nesne.


meme Osm. sediye

(biyoloji)


meme İng. jet, nozzle

Hava ya da yakıtın akışını denetleyen ufak, delikli parça.


meme

bk. fışkırtıcı.


meme Dgr. anat. mamma

anat. 1. Sayı ve yerleştiği yer bakımından hayvan türlerine göre değişiklik gösteren ve süt salgılayan organ, mamma, hlk. yilin. 2. hlk. Sığır gövde etinde, bir ucunda meme veya testis altı dokular bulunan, kalın yapıda, oldukça yağlı pastırmalık et parçası veya bu parçadan yapılan pastırma.


meme için benzer kelimeler


meme, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'e', 'm', 'e', şeklindedir.
meme kelimesinin tersten yazılışı emem diziliminde gösterilir.