meyve posaları

meyve posaları İng. fruit pulps

Elma, portakal, limon, böğürtlen, ahududu, erik, vişne gibi meyvelerden meyve suyu reçel veya marmelat elde edilmesinden sonra arta kalan, kabuk, etli kısım ve çekirdekten oluşan posalar. Çekirdekli meyve posaları yağ bakımından zengin olduğu gibi siyanür oluşturan glikozit amigdalin içerir.


meyve posaları için benzer kelimeler


meyve posaları, 14 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'e', 'y', 'v', 'e', ' ', 'p', 'o', 's', 'a', 'l', 'a', 'r', 'ı', şeklindedir.
meyve posaları kelimesinin tersten yazılışı ıralasop evyem diziliminde gösterilir.