mors

mors Fr. morse

a. hay. b. Morsgillerden, Kuzey Atlantik'te yaşayan, 4 metre uzunluğunda, derisi, dişi ve yağı için avlanan bir memeli hayvan (Odobenus rosmarus).


mors İng. morse, walrus

Memeliler (Mammalia) sınıfının, etçiller (Carnivora) takımının, morsgiller (Odobenidae) familyasından, 4 m kadar uzunlukta, sırtı yeşilimsi, karnı soluk esmer renkli, derisi, dişi ve yağı için avlanan, Kuzey Atlantik Okyanusu'nda yaşayan bir tür.


mors Lat. Odobenus rosmarus

Memeliler sınıfından, etçiller (Carnivora) takımının morsgiller (Odobenidae) familyasından, 4 m kadar uzunlukta olabilen, sırtı yeşilimsi, karnı soluk esmer renkli, derisi, dişi ve yağı için avlanan, Kuzey Atlantik Okyanusu’nda yaşayan bir tür.


mors Lat. mors

Ölüm.


mors İng. walrus

(Odobenus rosmarus), Etçiller (Carnivora) takımının morsgiller (Odobenidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 4 m. Sırtı yeşilimsi, karnı soluk esmerdir. Derisi, dişi ve yağı için avlanır. Kuzey Atlantik Okyanusunda yaşar.


Mors Fr. morse

öz. a. 1. Nokta ve çizgilerden oluşan bir alfabe kullanan telgraf dizgesi. 2. Bu işaretleri almaya ve göndermeye yarayan alet. 3. mec. Gizli işaret: “Ya iflah olmaz bir utangaçlığın ya da ondan beter bir budala kurnazlığın Mors'udur bunlar.” -T. Buğra.


mors için benzer kelimeler


mors, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, s harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'o', 'r', 's', şeklindedir.
mors kelimesinin tersten yazılışı srom diziliminde gösterilir.