mumlu havyar
Kefal balığı yumurtalıklarının yıkanması, 2-3 saat süreyle kuru tuza yatırılması, içme suyuyla yıkanması, kurutulması, iki tahta arasında bir ay kadar kontrollü şartlarda preslenmesi, kaynar suda eritilmiş bal mumuna 3-4 defa batırılarak mumlanması, soğuk suda karıştırılması, parmak sucuk biçiminde bağlanması ve selofan kağıtlara sarıldıktan sonra tahta sandıklara ambalajlanması suretiyle elde edilen ürün.
mumlu havyar için benzer kelimeler
mumlu havyar, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca,
m harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'm', 'u', 'm', 'l', 'u', ' ', 'h', 'a', 'v', 'y', 'a', 'r', şeklindedir.
mumlu havyar kelimesinin tersten yazılışı rayvah ulmum diziliminde gösterilir.