ödül

ödül

a. 1. Bir başarı karşılığında verilen armağan, mükâfat: “Ödül, yarıştırma kurumlarını giderek ellerinde topluyorlar.” -A. Ağaoğlu. 2. Bir iyiliğe karşılık olarak verilen armağan, mükâfat.


ödül

1. Güreşte, at yarışlarında, yarışmalarda kazananlara verilen armağan. 2. Düğünlerde götürülen armağan (eşya ya da koyun, keçi vb. hayvan).


ödül

1. Yarış. 2. At koşusu.


ödül İng. reward

İyi bir çalışma, üstün bir başarı gösteren öğrenci, öğretmen ve yöneticilere verilen armağan.


ödül Osm. mükâfat

Güreştiği boyun birinciliğini kazanan güreşçiye verilen para, canlı hayvan ya da kumaş gibi değerli şeyler.


ödül

mükâfat. ~ duyurusu: mükâfat i’lânı. ~ sözvermesi: mükâfât va'di.


ödül İng. prize

Oyun kuramında oyuncuların seçtikleri seçenekler ve gerçekleşecek olaylara bağlı olarak elde edecekleri kazanç ve/veya kayıplar.


ödül İng. premium

1. Pay belgitlerinin çıkarılış ederlerini aşarak ulaşdığı değer. 2. Güvence yaptıranın ödediği ücret. 3. Beğenilen bir işe, bir yapıta karşılık olarak verilen armağan.


ödül İng. reward

Herhangi bir eylem ya da öğrenimin başarıyle sonuçlanması üzerine verilen, doyurucu ve mutlu kılan bir uyaran.


ödül İng. 1. cinema award, film prize (price), 2. television award (prize, price)

Sinema 1. Çeşitli ülkelerde başarılı sinema çalışmalarını değerlendirmek için verilen armağan. TV. 2. Çeşitli ülkelerde başarılı televizyon çalışmalarını değerlendirmek amacıyla verilen armağan.


ödül Fr. prix

1. Benzerleri arasında üstünlük sağlayan yapıta verilen armağan. 2. (h.y.) Herhangi bir savda, yarışmada ortaya konan armağan.


Ödül Köken: T.

Cinsiyet: Kız 1. Bir başarı karşılığında verilen armağan, mükâfat. 2. Bir iyiliğe karşılık olarak verilen armağan.Cinsiyet: Erkek 1. Bir başarı karşılığında verilen armağan, mükâfat. 2. Bir iyiliğe karşılık olarak verilen armağan.


ödül için benzer kelimeler


ödül, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, ö harfi ile başlar, l harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ö', 'd', 'ü', 'l', şeklindedir.
ödül kelimesinin tersten yazılışı lüdö diziliminde gösterilir.