örümcekler

örümcekler

ç. a. hay. b. Örümceklerle akrepleri içine alan bir eklem bacaklılar takımı.


örümcekler İng. spiders

Bir başlı-göğüsle, eklemsiz ve topluca bir karınları olan dört çift ayaklı örümceğimsiler takımı.


örümcekler İng. spiders

Eklem bacaklılar (Arthropoda) dalının, gerçek eklem bacaklılar (Euarthropoda) alt dalının, örümceğimsiler (Arachnoidea) sınıfından, vücuttan başlıgöğüs (sefalotoraks) ve karın (abdomen) bölgelerinden oluşan, karın bölütsüz, tek parçalı bir torba hâlinde olan, keliserlerinin ucu zehir iğnelerine değişmiş, genellikle sekiz adet basit gözleri ve karnın art ucunda ağ bezleri bulunan, Karbon Devrinden beri yaşayan, İtalyan malmignatı (Latrodectes tredecimguttatus), haçlı bahçe örümceği (Arenea diademata) türleri iyi bilinen bir takım.


örümcekler Osm. ankebutiye

(zooloji)


örümcekler İng. spiders

(Araneida), (Lat. aranea = örümcek,) Çokgözeli hayvanlardan eklembacaklılar (Arthropoda) dalının gerçek-eklembacaklılar (Euarthropoda) alt-dalının örümceğimsiler (Arachnoidea) sınıfına giren bir takımı. Vücut başlıgöğüs (sefalotoraks) ve karın (abdomen) bölgelerinden yapılmıştır. Karın bölütsüz, tek parçalı bir torba halindedir. Keliserlerinin ucu zehir iğnelerine değişmiştir. Çoğunluk 8 adet sade gözleri vardır. Karnın dar ucunda ağ bezleri bulunur. Karbon devrinden beri yaşamaktadırlar. İtalyan malmignatı (Latrodectes tredecimguttatus), haçlı bahçe örümceği (Arenea diademata) türleri iyi bilinirler (bk.)


örümcekler için benzer kelimeler


örümcekler, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, ö harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ö', 'r', 'ü', 'm', 'c', 'e', 'k', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
örümcekler kelimesinin tersten yazılışı relkecmürö diziliminde gösterilir.