özet

özet

a. 1. Bir yazı veya sözün anlamını daha kısa ve özlü biçimde veren yazı veya söz, hülasa, fezleke, ekspoze: Romanın özeti. 2. sin. ve TV Filmin konusunu en kısa biçimde anlatan, bir senaryo çalışmasının ilk basamağı olan metin.


özet İng. summary

Bir yazının içeriğini ya da iletisini kısaltılmış bir biçimde veren, bununla birlikte kimileyin 2.000 sözcük boyuna varan bir örü. bk. soyut.


özet İng. summary
özet

bk. özet


özet İng. summary

Bir metnin, bir sözün, üzerinde durulan bir konunun en önemli bölümlerinin sözlü ya da yazılı olarak kısaca anlatılan özü.


özet İng. outline, synopsis

Bir oyunun konusunu kısaca anlatan, bu konu üzerinde aydınlatıcı noktaları gösteren kısa bilgi.


özet İng. summary

Herhangi bir kitap, makale ya da raporun, temel öğeleri değişmeyecek biçimde kısaltılması.


özet İng. synopsis, outline, summary

Sinema 1. Bir oyunluk çalışmasının ilk aşamasını oluşturan, filmin konusunu en kısa yoldan beş altı sayfa içinde anlatan, filmin konusu üzerinde ilgilileri aydınlatan metin. 2. Tamamlanmış bir filmin, çeşitli amaçlarla hazırlanmış kısa öyküsü.


özet İng. outline, synopsis

1. Bir oyunun yazılmadan önce konusunu gösteren kısa bilgi. 2. Bir oyunun konusunu en kısa yoldan anlatan, oyunun konusu üzerinde ilgilileri aydınlatan yazılı bilgi.


özet Osm. hulâsa

Bir konunun ayrıntısız ve kısaca anlatılışı.


özet için benzer kelimeler


özet, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, ö harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ö', 'z', 'e', 't', şeklindedir.
özet kelimesinin tersten yazılışı tezö diziliminde gösterilir.