pağaç
1. Tuzsuz ve mayasız hamurdan yapılıp kızgın külde pişirilen çörek, poğaça. 2. Yağlı hamur pişirilip doğrandıktan sonra üstüne sarmısaklı yoğurt ve yağ dökülerek yapılan bir çeşit yemek.
pağaç
Bir organın içinde oluşan sertlik, ur.
pağaç
Çamurlu toprağın yüzündeki sertleşmiş tabaka: Toprağı yüzü pağaçlanmadan çapala.
pağaç
Bir çeşit tuzsuz, mayasız çörek.
pağaç
Un değirmenlerinde üç taştan oluşan özel ocaklarda hazırlanan tuzsuz ekmek. (Kartkale *Çıldır -Kars; Güzelyurt *Hekimhan -Malatya.*Ağın -Elâzığ)
pağaç, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca,
p harfi ile başlar, ç harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'p', 'a', 'ğ', 'a', 'ç', şeklindedir.
pağaç kelimesinin tersten yazılışı çağap diziliminde gösterilir.