pastörizasyon

pastörizasyon Fr. pasteurisation

a. Süt, bira, meyve suyu vb. maddelerin bozulmasına yol açacak mikroorganizmaların yok edilmesi için özel aletlerde 75 °C'ye kadar ısıtılıp birdenbire soğutulması yoluyla uygulanan işlem.


pastörizasyon Fr. pasteurisation

Patojen mikroorganizmaların vejetatif biçimleriyle saprofit mikroorganizmaların % 90–99’unun yıkımlanmasının amaçlandığı, normal atmosfer basıncı altında olmadan yapılan ve dolayısıyla suyun kaynama sıcaklığı olan 100º C altında yapılan ısıl işlem uygulaması.


pastörizasyon İng. pasteurization

Patojen mikroorganizmaların vejetatif biçimleriyle saprofit mikroorganizmaların % 90–99’unun yıkımlanmasının amaçlandığı ısıl işlemleri.


pastörizasyon için benzer kelimeler


pastörizasyon, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, p harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'p', 'a', 's', 't', 'ö', 'r', 'i', 'z', 'a', 's', 'y', 'o', 'n', şeklindedir.
pastörizasyon kelimesinin tersten yazılışı noysazirötsap diziliminde gösterilir.