penisilin

penisilin Fr. pénicilline

a. tıp Mikroplu hastalıkların tedavisinde kullanılan bir tür antibiyotik.


penisilin İng. penicillin

Penicillium notatum adlı mantar tarafından üretilen ve bakteri hücre duvarının sentezini engelleyen bir antibiyotik.


penisilin İng. penicillin

1. Orijinali Penicillium notatum küfünden elde edilen son zamanlarda p.crysogenum küfünden ve yarı sentetik olarak bu küften oluşan kültüre R gruplarının katılmasıyla da üretilen yapısında tiazolidin ve ß-laktaz halkası ve yan zincir üzerinde farklı R kökleri olan ve ilk keşfedilen bir antibiyotik. 2.Penicillium notatum adlı mantar tarafından üretilen ve bakteri hücre duvarının sentezini engelleyen formüldeki R' ye bağlı olarak değişmek üzere ve 5'i ticari olmak üzere en az 11 türü olan bir antibiyotik.


penisilin İng. penicillin

Bakteri hücre duvarının sentezini engelleyen, Penicillium cinsi bazı mantar türlerinden veya yarı sentetik olarak üretilen beta-laktam grubu bir antibiyotik.


penisilin İng. penicillin

Başta Penicillium notatum ve chrysogenum olmak üzere çeşitli penisilyum türlerinden ekstraksiyon ve saflaştırma suretiyle elde edilen, güçlü bakterisit etkilerinin yanında zehirlilikleri de nispeten düşük olan ve sık kullanılan doğal veya yarı sentetik antibiyotik.


penisilin için benzer kelimeler


penisilin, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, p harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'p', 'e', 'n', 'i', 's', 'i', 'l', 'i', 'n', şeklindedir.
penisilin kelimesinin tersten yazılışı nilisinep diziliminde gösterilir.