Quine yöntemiyle doğruluk değeri çözümlemesi

Quine yöntemiyle doğruluk değeri çözümlemesi İng. Quine's method for truth-value analysis

Bir bileşik önermede en çok geçen yalınç bileşeni bir kez D bir kez de Y değeri ile değiştirip elde edilen her önermeyi yaIınlaştırma kuralları yardımıyla eşdeğer olarak (i) D ye (ii)Y ye, ya da(iii) ne D ne de Y yi kapsayan bir önermeye dönüştürme işlemini yalnız D ile Y kalana dek sonlu sayıda yinelemeye dayanan doğruluk değeri çözümlemesi. || Krş.. yalınlaştırma kuralları. Örn. (p=>q) (...) biçimindeki bir önermenin Quine yöntemiyle doğruluk değeri çözümlemesi şöyledir: (…)


Quine yöntemiyle doğruluk değeri çözümlemesi için benzer kelimeler


Quine yöntemiyle doğruluk değeri çözümlemesi, 44 karakter ile yazılır. Ayrıca, Q harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'Q', 'u', 'i', 'n', 'e', ' ', 'y', 'ö', 'n', 't', 'e', 'm', 'i', 'y', 'l', 'e', ' ', 'd', 'o', 'ğ', 'r', 'u', 'l', 'u', 'k', ' ', 'd', 'e', 'ğ', 'e', 'r', 'i', ' ', 'ç', 'ö', 'z', 'ü', 'm', 'l', 'e', 'm', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
Quine yöntemiyle doğruluk değeri çözümlemesi kelimesinin tersten yazılışı isemelmüzöç ireğed kulurğod elyimetnöy eniuQ diziliminde gösterilir.