resmi dil

resmi dil

bk. Dil.


resmi dil

Azerbaycan Türkçesi: räsmi dil; Türkmen Türkçesi: resmi dil; Gagauz Türkçesi: ofitsial dili ~ devlet dili;Özbek Türkçesi: rasmiy til; Uygur Türkçesi: dölät tili ~ räsmiy til; Tatar Türkçesi: räsmi tel ~ ofitsial tele;Başkurt Türkçesi: räsmi tel; Kmk: ofitsial'nıy til ~ xas til; Krç.-Malk.: kıral til; Nogay Türkçesi: ökîmet tîlî; Kazak Türkçesi: resmi til; Kırgız Türkçesi: rasmi til; Alt:: ofitsialnıy til -gosudarstevennıy til; Hakas Türkçesi: ofıtsialnay tîl ~ hazna tîlî; Tuva Türkçesi: kürüne tılı; Şor Türkçesi: *el tili; Rusça: ofitsialnıy yazık


resmi dîl İng. official language

Bir ülkede devletin kabul ettiği veya kanunla kabul edilen ve resmî yazışmalarda kullanılan dil: Türkiye Cumhuriyetinin resmî dili Türkçedir vb.


resmî dil

a. Devlet dili: “Türkçenin, Karamanoğlu'nun Türkçeyi resmî dil olarak kabullenmesinden çok evvel konuşulan zengin bir dil olduğu muhakkak.” -B. Felek.


resmî dil İng. official language

(Derleme., devlet dili) Bir ülkede kanunla kabul edilen dil: Türkiye'nin resmi dili Türkçedir.


resmi dil için benzer kelimeler


resmi dil, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, r harfi ile başlar, l harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'r', 'e', 's', 'm', 'i', ' ', 'd', 'i', 'l', şeklindedir.
resmi dil kelimesinin tersten yazılışı lid imser diziliminde gösterilir.