sıçanımsılar

sıçanımsılar

ç. a. hay. b. Bazı sınıflandırmalara göre, omurgalı hayvanlardan memeliler sınıfının, kemiriciler takımının bir alt takımı.


sıçanımsılar Alm. Mausförmige

(Yun. myos: sıçan; morphe: şekil, biçim) Bazı sınıflandırmalara göre, memeliler (Mammalia) sınıfının, kemiriciler (Rodentia) takımından ya da bazı sınıflandırmalara göre kemiriciler (Rodentia) takımının, yalın dişliler (Simplicidentata) alt takımından bir bölüm.


sıçanımsılar İng. mouse-like animals

(Myomorpha), (Yun. myos = sıçan, Yun. morpha = biçim), Bazı sınıflandırmalara göre omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının kemiriciler (Rodentia) takımının bir alt-takımının, ya da bazı sınıflandırmalara göre kemiriciler takımının yalın-dişliler (Simplicidentata) alt-takımının bir bölümü. En geniş bölüm olup sıçangiller (Muridae), yedi-uyuklayangiller (Gliridae) avurdu-keseligiller (Geomyidae), toprak-kazangiller (Batyergidae), kör-faregiller (Spalacidae), Arap-tavşanıgiller (Jaculidae) familyalarını içine alır.


sıçanımsılar için benzer kelimeler


sıçanımsılar, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'ı', 'ç', 'a', 'n', 'ı', 'm', 's', 'ı', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
sıçanımsılar kelimesinin tersten yazılışı ralısmınaçıs diziliminde gösterilir.