sığır ve davarlar

sığır ve davarlar İng. cattle

Memeliler (Mammalia) sınıfının, toynaklılar (Ungulata) üst takımının, çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, geviş getirenler (Ruminantia) alt takımından, mideleri dört odalı, ayaklarında daima üç parmak bulunan, üst kesici dişleri bulunmayan bir üst familya. Boynuzlugiller (Bovidae), geyikgiller (Cervidae) ve zürafagiller (Giraffîdae) olmak üzere 3 familyası vardır.


sığır ve davarlar İng. cattle

(Pecora), (Lat. pecora = çiftlik hayvanları), Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının toynaklılar (Ungulata) üst-takımının çift-parmaklılar (Artiodactyla) takımının geviş getirenler (Ruminantia) alt-takımına giren bir üst-familyası. Mideleri 4 odalıdır. Ayaklarında daima 3 parmak bulunur. Üst kesici dişleri yoktur. Boynuzlugiller (Bovidae), geyikgiller (Cervidae) ve zürafagiller (Giraffidae) olmak üzere 3 familyası vardır.


sığır ve davarlar için benzer kelimeler


sığır ve davarlar, 17 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'ı', 'ğ', 'ı', 'r', ' ', 'v', 'e', ' ', 'd', 'a', 'v', 'a', 'r', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
sığır ve davarlar kelimesinin tersten yazılışı ralravad ev rığıs diziliminde gösterilir.