sığırların virüs diyare-mukoza hastalığı

sığırların virüs diyare-mukoza hastalığı İng. bovine viral diarrhea-mucosal disease

Sığırlarda Flaviviridae ailesinde Pestivirüs tarafından oluşturulan bulaşıcı, birbirinden ayrı iki hastalık tablosu, BVD/MD, viral diyare-mukoza hastalığı. Viral diyarede ateş, ishal, mukozal değişimler ve lökopeniyle belirgin olup seyrek olarak ölüm görülür. Mukoza hastalığında, ateş, mukoid burun akıntısı, kanlı ishal, hızlı dehidrasyon, sindirim sisteminde erozyon, ülser ve kanamalarla görülür ve daima ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Virüsün nonsitopatik suşuyla gebeliğin ilk 4 ayında fetüsün transplasental enfeksiyonundan inatçı enfekte ve immünotoleranslı taşıyıcı hayvanların süperenfeksiyonlarına uğradıklarında öldürücü mukoza hastalığı biçimlenir.


sığırların virüs diyare-mukoza hastalığı için benzer kelimeler


sığırların virüs diyare-mukoza hastalığı, 40 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'ı', 'ğ', 'ı', 'r', 'l', 'a', 'r', 'ı', 'n', ' ', 'v', 'i', 'r', 'ü', 's', ' ', 'd', 'i', 'y', 'a', 'r', 'e', '-', 'm', 'u', 'k', 'o', 'z', 'a', ' ', 'h', 'a', 's', 't', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
sığırların virüs diyare-mukoza hastalığı kelimesinin tersten yazılışı ığılatsah azokum-erayid süriv nıralrığıs diziliminde gösterilir.