sincabımsılar

sincabımsılar İng. squirrel like animals

(Yun. skiouros: sincap; morphe: şekil, biçim) Bazı sınıflandırmalara göre, memeliler (Mammalia) sınıfının, kemiriciler (Rodentia) takımından, ilkel yapılı türleri olan bir alt takım ya da bazı sınıflandırmalara göre kemiriciler (Rodentia) takımının, yalın dişligiller (Simplicidentata) alt takımına giren bir bölüm.


sincabımsılar İng. squirrel-like animals

(Sciuromorpha), (Yun. skiouros = sincap, Yun.morphe= biçim): Bazı sınıflandırmalara göre omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının kemiriciler (Rodentia) takımının bir alt takımı, bazı sınıflandırmalara göre ise kemiriciler takımının yalın-dişliler (Simpli-cidentata) alt-takımına giren bir bölümü. Oldukça geniş bir grup olup azçok ilkel yapılı olan sincapgiller (Sciuridae), kunduzgiller (Castoridae), düzensiz-kuyruklugiller (Anomaluridae), yalın-dişligiller (Aplodontiidae) familyalarını içine alır.


sincabımsılar, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'i', 'n', 'c', 'a', 'b', 'ı', 'm', 's', 'ı', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
sincabımsılar kelimesinin tersten yazılışı ralısmıbacnis diziliminde gösterilir.