sinekkapangiller

sinekkapangiller

ç. a. bit. b. 1. Sıcak ve ılıman bölgelerde, özellikle bataklıklarda böcekle beslenen bitkileri içine alan bir bitki familyası. 2. hay. b. Omurgalı hayvanlardan çeşitli ötücü kuşları içine alan bir kuş familyası.


sinekkapangiller İng. Old World flycatchers

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımından, boyları küçük, gagaları kısa, yarık ve dibinde kıllar bulunan, kuyrukları dört köşeli, 2700 kadar türü olan, benekli sinekkapan (Muscicapa striata), küçük sinekkapan (Ficedula parsa), kara sinekkapan (F.hypoleuca) türleri iyi bilinen bir familya.


sinekkapangiller Fr. muscicapidés

(zooloji)


sinekkapangiller Osm. drozerâiye

(botanik)


sinekkapangiller İng. Old World flycatchers

(Muscicapidae), (Lat. musca = sinek, Lat. copere = kapmak): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öz-ötücüler (Oscines) üst-familyasına giren bir familya Boyları küçüktür. Kısa olan gagaları derince yarıktır ve dibinde kıllar vardır. Kuyrukları dört köşedir. Göçücüdürler. 2700 kadar türü vardır. Ak-yakalı sinekkapan (Muscicapa albicollis), kara sinekkapan (M. hypoleuca), cüce sinekkapan (M. parva) çizgili sinekkapan (M. striata) en iyi bilinen türleridir.


sinekkapangiller, 16 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'i', 'n', 'e', 'k', 'k', 'a', 'p', 'a', 'n', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
sinekkapangiller kelimesinin tersten yazılışı rellignapakkenis diziliminde gösterilir.