Siyam kedisi

Siyam kedisi

a. hay. b. Uzak Doğu'ya özgü, mavi gözlü bir kedi türü.


Siyam kedisi İng. Siamese cat

Gözleri mavi, tüyleri kahverengi, ağız bölgesi, kulakları, ayakları, kuyruğu ve yüzünün bir kısmı siyah olan, Tayland'da yaşayan bir kedi ırkı.


Siyam kedisi İng. Siamese Cat

Asya’dan köken alan, dayanılmaz çekicilikleriyle kedi sevenleri kendilerine hayran bırakmış, vücut hatlarında hep kalından inceye doğru bir akış bulunan, kafası genişten incelerek aşağı doğru inen takoz biçimli, bedeni orta boyutlarda, burnundan başlayarak kulaklarına doğru tam bir üçgen oluşturan, kulakları sivri uçlu, alt kısmı geniş ve birbirlerinden ayrık, gözleri badem biçiminde ve burnuna doğru daha da çekik, kuyruğu uzun, ince ve ucu doğru daha da incelen, tüyleri ince, parlak, kısa ve bedenine doğru yatık duran, rengi lekeli fok kahverengisi, çikolata lekeli, mavi lekeli, leylak lekeli, lekeli tekir, kızıl lekeli ve krem renkte olabilen, göz rengi daima canlı mavi olan, renkleriyle beraber kişiliklerinin de değiştiğine inanılan ve fok lekelileri daha dışa dönük, mavi lekelileri daha şefkatli, çikolata lekelinin daha neşeli ve oyuncu olan, tümü zeki ve dikkatli, kısa tüylü kedi ırkı.


Siyam kedisi için benzer kelimeler


Siyam kedisi, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, S harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'S', 'i', 'y', 'a', 'm', ' ', 'k', 'e', 'd', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
Siyam kedisi kelimesinin tersten yazılışı isidek mayiS diziliminde gösterilir.