som balığı

som balığı İng. true salmon

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, alabalıkgiller (Salmonidae) familyasından, 1.5 m kadar uzunlukta, sürüler yapan, Atlantik Okyanusu kıyılarında yaşayan, ilkbaharda tatlı sulara göç eden ve sonbaharda yumurta bırakan, yavruları birkaç sene ırmaklarda kaldıktan sonra denizlere geçen, rengi çok değişik olabilen bir tür.


som balığı Lat. Salmo salar

Kemikli balıklardan, alabalıkgiller (Salmonidae) familyasından, 1,5 m kadar uzunlukta olabilen, sürüler yapan, Atlantik Okyanusu kıyılarında yaşayan, ilkbaharda göç eden ve sonbaharda yumurta bırakan, yavruları birkaç yıl ırmaklarda kaldıktan sonra denizlere geçen, rengi çok değişik olabilen bir tür.


som balığı İng. true salmon

(Salmo salar): Kemikli-balıklar (Teleostei)takımının alabalıkgiller (Salmonidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 1,5 m'ye kadar olur. Eti çok lezzetli olan değerli bir av balığıdır. Sürüler yapar. Atlantik Okyanusu kıyılarında yaşar. İlk baharda tatlı sulara geçer ve sonbaharda yumurta bırakır. Yavrular birkaç sene ırmaklarda kaldıktan sonra denize döner. Rengi yaşına göre çok değişir.


som balığı için benzer kelimeler


som balığı, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'o', 'm', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
som balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab mos diziliminde gösterilir.