sperma

sperma İt. sperma

a. (spe'rma) fizy. 1. Meni. 2. hay. b. Bir başı, bir gövdesi, hareket etmeye yarayan kuyruğu olan, yumurtadan çok küçük erkek eşeylik hücresi.


sperma İng. sperm

(Yun. sperma: tohum; zoon: hayvan) Erkek eşey hücresi. Bir başı, gövdesi ve harekete yarayan bir kuyruğu ve türlere göre değişik şekli olan, yumurtaya göre çok küçük ve yumurtayı dölleme kabiliyeti olan hücre. Spermatozoon, sperm.


sperma Osm. hüveyn

(zooloji)


sperma İng. sperm

Bir başı, gövdesi ve harekete yarayan kuyruğu olan, testiste seminifer tüplerde yapılan ve olgunlaşmış, yumurtayı dölleme kapasitesine sahip erkek eşey hücresi, sperm, spermatozoon, semen, meni, er suyu.


sperma İng. semen

anat. İçerisinde erkek cinsiyet hücrelerinin bulunduğu ejakülasyon sırasında dışarı atılan krem rengi tonlarında salgı, erkek ek cinsiyet salgı bezleri salgılarıyla spermatozoanın karışımı, meni, er suyu, bel suyu, atmık, semen.


sperma İng. sperm

(anlamdaş. spermatozoon), (Yun. sperma = tohum, Yun.zoon = hayvan): Erkek eşeylik gözesi; bir başı, bir gövdesi ve harekete yarayan bir kuyruğu olan ve yumurtaya göre çok küçük olan erkek eşeylik gözesi.


sperma için benzer kelimeler


sperma, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'p', 'e', 'r', 'm', 'a', şeklindedir.
sperma kelimesinin tersten yazılışı amreps diziliminde gösterilir.