su kanal sistemi

su kanal sistemi İng. ambulacral system, water vascular system

Derisi dikenlilerde sölomu kapsayan, ağzın çevresini saran bir çember kanal ile bundan ayrılan beş ışınsal kanaldan yapılmış bir sistem. Çember kanal Poli keselerine bağlıdır. Işınsal kanallar yan kanallar aracılığıyla tüp ayaklarla (ambulakral ayaklar) birleşmiştir. Birleşme yerinde ampuller bulunur. Bu sistem taş kanal aracılığı ile vücut dışındaki sıvıyla bağlantı halindedir. Kanalların içinde taşınan su, hayvanın hareketini özel bir biçimde sağlar. Ambulakral sistem.


su kanal sistemi İng. ambulacral system

Derisi dikenlilerde sölomu kapsayan, ağzın çevresini saran bir çember kanalla, bundan ayrılan farklı sayıda ışınsal kanaldan yapılmış bir sistem, ambulakral sistem.


su kanal sistemi İng. water vascular system

(karşılık: ambulakral kanal sistemi), (Lat. ambulare = yürümek) Derisi-dikenlilerde sölomu kapsayan ayrı bir sistem olup ağzın çevresini saran bir çember kanal ile bundan ayrıları 5 ışınsal kanaldan yapılmıştır. Çember kanal Poli keselerine bağlıdır. Işınsal kanallar yan kanallar araciyle ambulakral ayaklarla birleşmiştir ve bu birleşme yerinde ampuller bulunur. Bu sistem taş kanalı araciyle de vücut dışındaki su ile bağlantı halindedir. Kanalları içinde su taşıyan bu sistem özel bir biçimde hareketi sağlar.


su kanal sistemi için benzer kelimeler


su kanal sistemi, 16 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'u', ' ', 'k', 'a', 'n', 'a', 'l', ' ', 's', 'i', 's', 't', 'e', 'm', 'i', şeklindedir.
su kanal sistemi kelimesinin tersten yazılışı imetsis lanak us diziliminde gösterilir.