su oyunları

su oyunları İng. water show

1. Latin tiyatrosunda içi su dolu bir alan içinde yapılan su üstü gösterileri. Bu gösteriler sonradan Tiber ırmağında yapılmıştır. 2. Barok çağda Avrupa saraylarının bahçelerindeki büyük havuzlarda düzenlenen gösteriler. 3. Osmanlı şenliklerinde, deniz üstündeki sallarda, çektirilerde, kayıklarda, su üstünde ve altında yüzen canavarlar ile yapılan gösteriler.


su oyunları Alm. Wasserspiele

1. Roma tiyatrosunda içi su dolu bir arena içinde yapılan gösteriler. Sonradan Tiber Irmağı'nın kıyısında yapılan bir tiyatroda bu oyunlar oynanmağa başlanmıştır. Bu oyunlar "Naumachio" olarak tanınır. 2. Barok çağda Avrupa saray bahçelerinde düzenlenen şenliklerde büyük havuzlarda yapılan gösteriler. 3. (Körm. O.) Şehzade düğünlerinde ve önemli günlerde Osmanlı Sultanlarınca hazırlanan eğlencelerde büyük çaptaki su oyunları. Su üstünde savaş, canavarla boğuşma gibi sahneler yer alırdı.


su oyunları için benzer kelimeler


su oyunları, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'u', ' ', 'o', 'y', 'u', 'n', 'l', 'a', 'r', 'ı', şeklindedir.
su oyunları kelimesinin tersten yazılışı ıralnuyo us diziliminde gösterilir.