süzme

süzme

a. 1. Süzmek işi. 2. sf. Süzülmüş olan, süzülerek elde edilen: Süzme bal. Süzme yoğurt. 3. sf. argo Kötü, aşağılık, malın gözü (kimse). 4. sf. argo Katışıksız, saf: “Son derece zeki babalardan süzme salak oğulların çıktığı görülmüştü.” -A. İlhan.


süzme Fr. Colature
süzme Fr. Tamisation
süzme

Torbada süzdürülmüş katı yoğurt.


süzme

Torba.


süzme

Tohumluk küçük soğan.


süzme İng. filtering
süzme İng. filtration

Sıvı içindeki katıları, içinden ancak sıvıların geçebildiği bir ortamda ya da gereçte ayırma.


süzme İng. filtration

Bir süspansiyonu, uygun boyutlu gözeneklere sahip bez, kağıt, plastik, porselen, vb. bir ortamdan geçirerek katıyı sıvıdan ayırma işlemi.


süzme İng. filtration, percolation
süzme İng. filtration

Su verme teknelerinin ve yunakların içindeki çözeltilerin katı parçacıklarını ayırmak için, çözeltiyi uygun bir bezden geçirme işlemi.


süzme İng. filtration

1. genel uygulayım: Akışkanları, sıvıları içlerindeki yabancı özdeklerden arıtma işlemi. 2. metalbilim: İçindeki katı parçacıkları ayırmak, için çözeltiyi bez, süzgeç vb. geçirme işlemi. 3. işleyim: Şarap, bira, zeytinyağı gibi sıvıların içinde istenilmeyen ve bulanıklık yapan katı özdekleri ayırma işlemi. 4. uygulayımbilim: Kimi sıvıların yoğunlaşmasına yol açan katı parçaları bu sıvılardan ayırma işlemi.


süzme

Süzülmüş yoğurt. (Bozalan *Bozüyük -Bilecik; Yayla, İnönü -Eskişehir)


süzme için benzer kelimeler


süzme, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'ü', 'z', 'm', 'e', şeklindedir.
süzme kelimesinin tersten yazılışı emzüs diziliminde gösterilir.