tepeli pelikan

tepeli pelikan İng. Dalmatian pelican

Kuşlar (Aves) sınıfının, kürek ayaklılar (Pelecaniformes) takımının, pelikangiller (Pelecanidae) familyasından, 72-80 cm kadar uzunlukta, Güneydoğu Avrupa'da toplu hâlde bitkisi bol göl, nehir ve bataklıklarda yaşayan, tüyleri beyaz kül rengi, tepe ve ensesinde kıvrık tüyleri bulunan, yerli ve göçmen bir tür.


tepeli pelikan Lat. Pelecanus crispus

Kuşlar (Aves) sınıfının, kürek ayaklılar (Pelecaniformes) takımının, pelikangiller (Pelecanidae) familyasından, 80 cm uzunlukta olabilen, Güneydoğu Avrupa'da toplu halde bitkisi bol göl, nehir ve bataklıklarda yaşayan, tüyleri beyaz kül rengi, tepe ve ensesinde kıvrık tüyleri bulunan yerli ve göçmen bir tür.


tepeli pelikan Alm. Krauskopf-pelikan

(Pelecanus crispus): Leyleksiler (Ciconiiformes) takımının pelikangiller (Pelecanidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 72-80 cm. Tüyleri beyaz-külrengidir. Tepe ve ensesinde kıvırcık tüyler vardır. Güney Doğu Avrupada yaşar.


tepeli pelikan için benzer kelimeler


tepeli pelikan, 14 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'e', 'p', 'e', 'l', 'i', ' ', 'p', 'e', 'l', 'i', 'k', 'a', 'n', şeklindedir.
tepeli pelikan kelimesinin tersten yazılışı nakilep ilepet diziliminde gösterilir.