tepmek

tepmek, -er

(-i) 1. Hayvan, ayağıyla vurmak. 2. Üzerine basarak sıkıştırmak: Yünleri çuvala tepmek. 3. Çokça yürümek. 4. mec. Değerini anlamamak veya kestirememek, geri çevirmek: “Gelmiş buraya, başını sokacak, ekmeğini kazanacak bir yer bulmuş, hiç bunu teper mi?” -Y. K. Karaosmanoğlu. 5. mec. Yeniden ortaya çıkmak, tazelenmek, depreşmek: “Gündüz ya bir yere sokulup uyur ya sessiz sedasız sokaklarda dolaşır. Fakat akşam oldu mu derdi teper.” -H. E. Adıvar.


tepmek

Dövmek.


tepmek

1.Deliğe bir şey tıkamak, bastırmak. 2.Saman ya da otu sıkıca bastırarak doldurmak: Samanı harara tep. 3.Çiğnemek. 4.Saklamak : Şu boncuğu bir yere tep ki görmesinler.


tepmek

1.bk.teprenmek (I)-2. 2.bk. tepertmek.


tepmek

Sığır süt vermemek : Camış tepti.


tepmek

Tüylü kumaşları sürterek tüy ve kıllarından temizlemek.


tepmek

Bel ya da kürekle kazmak.


tepmek

Tekme atmak, tepinmek


tepmek

Hastalık ya da kapanmak üzere olan yara yeniden azmak, yinelemek


tepmek

Saklamak.


tepmek

Çifte atmak: İneyh tepti.


tepmek

< ET tepmek: tekmelemek. || önüne geçirsen gapir - arhasma geçirsen tepir: bir kimsenin çok kötü huylu olduğunu belirtmek için söylenir


tepmek

1. Sıkıca doldurmak. 2. Sıkıştırmak. 3. Birini veya bir tarafı kayırmak. 4. Fırsatı elinin tersiyle itmek 5. Oyun bozulmak, plan bozulmak


tepmek için benzer kelimeler


tepmek, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'e', 'p', 'm', 'e', 'k', şeklindedir.
tepmek kelimesinin tersten yazılışı kempet diziliminde gösterilir.