test

test İng. test

a. 1. Bir kimsenin, bir topluluğun doğal veya sonradan kazanılmış yeteneklerini, bilgi ve becerilerini ölçmeye ve anlamaya yarayan sınama. 2. eğt. Doğru cevabın seçenekler arasından bulunmasına dayanan bir sınav türü: “O gün üniversite test sınavında kazanamadığını öğrenmiştir.” -H. Taner. 3. biy. ve fiz. Biyolojik bir işlevi veya değişmez bir niteliği incelenen bireyin tepkisini, örnek olarak alınan normal bireyinkiyle karşılaştırarak ölçmeye ve değerlendirmeye yarayan yoklama: “Bilimsel testler karganın attan daha zeki olduğunu saptayalı hanidir.” -H. Taner. 4. tıp Bir hastalığın varlığını ve niteliğini anlamak için yapılan laboratuvar araştırması.


test

Büyük leğen.


test İng. test

1. Kişilerin yetenek, bilgi ve becerileri ile anıklıklarını ölçmeye yarayan herhangi bir araç ya da yöntem. 2. Zihinsel bir çalışmanın niteliğini belirtmek ve saptamak amacıyla yapılan 3. Nesnel olarak değerlendirilebilen sınav sorularının tümüne verilen ad. 4. Sınav. (Not: Fr., İng. test karşılığı Ruhbilim Terimleri Sözlüğü'nde ölçer terimi önerilmiştir.)


test İng. test

1. Tecrübe. 2. Deney.


test için benzer kelimeler


test, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'e', 's', 't', şeklindedir.
test kelimesinin tersten yazılışı tset diziliminde gösterilir.