testere balığı

testere balığı

a. hay. b. Testere balığıgillerden, Atlantik Okyanusu ve Akdeniz'de yaşayan, burnu uzun ve iki yanı testere gibi dişli olan, köpek balığına benzer iri bir balık, marangoz balığı (Pristis pristis).


testere balığı İng. true saw fish

Köpek balıklan (Selachii) takımının, testere balığıgiller (Pristidae) familyasından, 7 cm kadar uzunlukta, 2 m kadar testeresi olan, Atlantik Okyanusu ve Akdeniz'de yaşayan bir tür.


testere balığı Lat. Pristis pristis

Vatoz balıkları (Rajiformes) takımının, testere balığıgiller (Pristidae) familyasından, 2 m kadar testeresi, 4,5 m kadar uzunluğu olabilen, Atlantik Okyanusu ve Akdeniz’de yaşayan bir tür, marangoz balığı.


testere balığı İng. true saw-fish

(Pristis pristis) Köpek-balıkları (Selachii) takımının testere-balığıgiller (Pristidae) familyasından bir balık türü. Tek cinsin tek türüdür. Uzunluğu 7, testeresi 2 m. Balinalara saldırarak testeresiyle parçalar. Atlantik Okyanusu ve Akdenizde yaşar.


testere balığı için benzer kelimeler


testere balığı, 14 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'e', 's', 't', 'e', 'r', 'e', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
testere balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab eretset diziliminde gösterilir.