toplum felsefesi

toplum felsefesi

a. Toplumcu görüşe dayalı düşünce ve değerlendirme.


toplum felsefesi İng. social philosophy

1. Toplumsal kurumlar, gelenekler, töreler ve toplum yaşayışının öteki özellikleri ile bütün bunların ahlak yönünden kapsamını ve sonuçlarını inceleyen felsefe dalı. 2. Toplumsal yaşayış, devlet, yurttaşlık gibi konularla bunlara ilişkin demokrasi, toplumculuk, faşizm vb. yönetim biçimlerini birbirleriyle bağlantılı ve düzenli biçimde ele alan görüş ya da öğretiler toplamı.


toplum felsefesi İng. social philosophy

1. Toplumun ve toplumsal olayların özü ve anlamı üzerinde felsefe araştırmaları. 2. Toplumun özü ve nasıl olması gerektiği üzerindeki felsefe öğretileri. toplumsal ahlak felsefesi: 1. İnsanların toplumsal ilişkilerinden doğan töre ve ahlak sorunlarını ve ahlaksal görevleri inceleyen öğretiler. 2-Toplumu ahlaklılığın taşıyıcısı olarak gören ahlak felsefesi. Karşıtı bk. bireysel ahlak felsefesi


toplum felsefesi İng. social philosophy

Toplumsal yaşama, bunun kökenine, gelişimine ve amaçlarına ilişkin olan bütün bilimlerin sağladığı verilerin bir bileşiğini ya da genellemesini yapmağa yönelik bulunan her türlü bilgi-kuramsal ve aktöresel düzenli düşünce.


toplum felsefesi için benzer kelimeler


toplum felsefesi, 16 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'o', 'p', 'l', 'u', 'm', ' ', 'f', 'e', 'l', 's', 'e', 'f', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
toplum felsefesi kelimesinin tersten yazılışı isefeslef mulpot diziliminde gösterilir.