uğur

uğur

(I) a. 1. Bazı olaylarda görülen ve insana iyilik getirdiğine inanılan belirti veya bazı nesnelerde var olduğuna inanılan iyilik kaynağı: “Onlar da uğurlar dilediler, aralarında konuşmaya başladılar.” -M. Ş. Esendal. 2. Bu nitelikte olduğuna inanılan şey. 3. İyi nitelik, meymenet, kadem. 4. Talih, şans.


uğur, -ğru

(II) a. Hedef, amaç, erek, gaye, yol: “Bu uğurda rahatlarını, servetlerini feda ederler; canlarını tehlikeye koyarlar.” -H. C. Yalçın.


uğur, -ğru

(III) a. hlk. Ön veya yan: “Evlerinin uğru bakla / Al beni koynunda sakla” -Halk türküsü.


uğur

1. Yön. 2. Ön. 3. Kıyı. 4. Yakın.


uğur

Çizgi, hiza: Fidanları bir uğura dik.


uğur

Bölge: Hepimiz bir uğurda oturuyoruz.


uğur

Yelden, yağmurdan korunulacak yer.


uğur

Zaman.


uğur

Ceviz ağacı.


uğur

Ön.


uğur

Yol: senin uğurunu behliyecem


uğur

< ET ogur: uğur. || uğuruni bağlamak: kısmetini kapamak


uğur

1. Ön, yön. 2. Yol.


Uğur Köken: T.

Cinsiyet: Kız 1. Bazı olaylarda görülen ve insana iyilik getirdiğine inanılan belirti veya bazı nesnelerde var olduğuna inanılan iyilik kaynağı.2. Bu nitelikte olduğuna inanılan şey.3. İyilik, şans, talih, baht. 4. Fırsat, tesadüf.Cinsiyet: Erkek 1. Bazı olaylarda görülen ve insana iyilik getirdiğine inanılan belirti veya bazı nesnelerde var olduğuna inanılan iyilik kaynağı.2. Bu nitelikte olduğuna inanılan şey.3. İyilik, şans, talih, baht. 4. Fırsat, tesadüf.


Uğur

Şırnak ili, Dicle bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


uğur için benzer kelimeler


uğur, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, u harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'u', 'ğ', 'u', 'r', şeklindedir.
uğur kelimesinin tersten yazılışı ruğu diziliminde gösterilir.