uñ
On
un
a. Öğütülerek toz durumuna getirilmiş tahıl ve başka besin maddeleri: İstanbul'da mısır unundan baklava yapılırmış diye bir gün köye geldi. -S. F. Abasıyanık.
un
Ün, ses.
un
< ET un un. || unden: tahıl; kışlık yiyecek || unu tükenmek: günüzün masal anlatılmamasını belirtmek için kullanılan deyim
un
Gün
un Fr. farine
(tarım)
un İng. flour
Fiziksel form olarak bir yem maddesinin öğütülmüş veya partikül irilikleri başka bir yöntemle küçültülmüş durumu veya hububat tanelerinin, diğer tohumların veya ürünlerin ince öğütülüp elenmesiyle elde edilen ve esas itibarıyla nişasta ve endospermin glüteninden oluşan yumuşak kısmı.
UN
bk. Birleşmiş Milletler Örgütü
uñ, 2 karakter ile yazılır. Ayrıca,
u harfi ile başlar, ñ harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'u', 'ñ', şeklindedir.
uñ kelimesinin tersten yazılışı ñu diziliminde gösterilir.