uskumru

uskumru Rum.

a. (usku'mru) hay. b. Uskumrugillerden, sıcak ve ılık denizlerde sürü durumunda yaşayan, çizgili bir deniz balığı (Scomber scombrus): “Uskumrunun hareleri daha sık, gözleri küçük oysa kolyozun hem hareleri daha taraklı hem gözleri daha patlak.” -O. Rifat.


uskumru İng. common mackerel

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, uskumrugiller (Scombridae) familyasından, 20-25 cm kadar uzunlukta, sırtı mavimsi ve >>> biçiminde çizgilerle süslü olan, Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadeniz'de yaşayan bir tür.


uskumru Fr. maquereau

(zooloji)


uskumru Lat. Scomber scombrus

Kemikli balıklardan, uskumrugiller (Scombridae) familyasından, boyu 60 cm olabilen, sırtı mavimsi ve >>> biçiminde çizgilerle süslü olan, Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadeniz’de yaşayan bir tür, çiroz.


uskumru İng. common mackerel

(Scomber scomber), Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının uskumrugiller (Scombridae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 20-25 cm. Sırtı mavimsi ve > biçiminde çizgilerle süslüdür. Eti çok beğenilir. Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadenizde yaşar. Göçeder.


uskumru için benzer kelimeler


uskumru, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, u harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'u', 's', 'k', 'u', 'm', 'r', 'u', şeklindedir.
uskumru kelimesinin tersten yazılışı urmuksu diziliminde gösterilir.