üzerlik

üzerlik, -ği

a. 1. bit. b. Sedef otugillerden, yaprakları almaşık, çiçekleri beyaz renkte, susama benzeyen tohumları acı olan, halk hekimliğinde tedavi amaçlı, tütsü olarak kullanılan bir bitki (Peganum harmala): “Miniminiyken o da benim gibi üzerlikle tütsülenmiştir.” -R. H. Karay. 2. Bu bitkinin tohumlarından yapılan nazarlık veya süs olarak kullanılan eşya.


üzerlik

1. Tütsüsü nazara iyi geldiğine inanılan kokulu bir ot. 2. Mavi boncuk, atkestanesi, muska gibi çocuk üstüne takılan nazarlık.


üzerlik

Tütsüsü nazara iyi geldiğine inanılan kokulu bir çeşit bitki.


üzerlik

Nazarlık otu (Çayağzı)


üzerlik İng. harmala, wild rue

Zygophyllaceae familyasından, beyaz çiçekli, özellikle aşırı derecede otlatılmış alanlarda bol bulunan, meyveleri toplanarak nazarlık yapımında kullanılan, çok yıllık, otsu bir tür. Nazarlık.


üzerlik Lat. Peganum harmala

Demirdikenliler familyasından beyaz çiçekli, özellikle aşırı derecede otlatılmış alanlarda bol miktarda bulunan, meyvelerinden nazarlık yapılan, içerdiği beta-karbolin alkaloitleri nedeniyle mera hayvanlarında eş güdüm bozukluğu ve felçle belirgin zehirlenmelere neden olan, çok yıllık otsu bitki, nazarlık, Peganum harmala.


Üzerlik

Denizli ili, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Üzerlik

Kayseri ili, Sarıoğlan ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


üzerlik için benzer kelimeler


üzerlik, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, ü harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ü', 'z', 'e', 'r', 'l', 'i', 'k', şeklindedir.
üzerlik kelimesinin tersten yazılışı kilrezü diziliminde gösterilir.