yılancık

yılancık, -ğı

a. tıp 1. Streptokok denilen mikropların bir sıyrığa veya yaraya bulaşarak yaptıkları hastalık, kızılyörük. 2. hlk. Kemik veremi.


yılancık Fr. Érysipèle
yılancık

1. Kemik veremi. 2. Yüzde şişme biçiminde görünen bir hastalık. 3. Kasıkta, kol altında ya da boyunda şişkinlik yaparak beliren bir hastalık, akarca. 4. Burunda şişme, kızarma biçiminde beliren bir hastalık. 5. Gövde de şişkinlikler yapan, sıkıntıdan olduğu sanılan bir hastalık.


yılancık

Kemik veremi


yılancık İng. erysipelas

1. Erysipelothrix rhusiopathiae ile oluşan bakteriyel enfeksiyon, erizipel. Sığır ve koyunlarda, seyrek olarak arthritis, endokarditis, laminitis veya sistemik enfeksiyonlar biçimlenir. Domuzlarda septisemiyle birlikte deride küçük damarlarda oluşan bakteriyel trombozlar tipik baklava dilimine benzer iskemiler oluşur. 2. Hindi ve domuz kasaplarıyla balıkçıların ellerinde ve yüzlerinde, Erysipelothrix rhusiopathiae ile oluşan, ödem ve kızartılarla belirgin yara enfeksiyonu, erizipeloit, erizipel.


yılancık, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'ı', 'l', 'a', 'n', 'c', 'ı', 'k', şeklindedir.
yılancık kelimesinin tersten yazılışı kıcnalıy diziliminde gösterilir.