yılanlar

yılanlar İng. snakes

Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamata) takımından omuz ve kalça kemikleri olmayan, ayaksız, derileri pullarla örtülü, dilleri çatallı olup bir kınla kaplı, üst çenede bulunan sivri dişler zehirli olan türlerde zehir bezleri ile bağlantılı, deri değiştiren, etçil, işitme organları olmayan türlere sahip bir alt takım.


yılanlar Osm. haneşiye

(zooloji)


yılanlar İng. snakes

(Ophidia), (Yun. ophis = yılan), Omurgalı hayvanlardan sürüngenler (Reptilia) sınıfının pullu-sürüngenler (Squamata) takımına giren bir alt-takımı. Omuz ve kalça kemikleri yoktur. Ayaksızdırlar. Derileri pullarla örtülüdür. Dilleri çatallı olup bir kınla kaplıdır. Üst-çenede bulunan sivri dişler, zehirli olanlarda zehir bezleriyle bağlıdır. Deri değiştirirler. Etçildirler. İşitme organları yoktur. Boalar (Boaeformia) solucanyılanları (Opoterodonta), suyılanları (Colubriformia), geniş-başlılar (Amblycephalidiformia) ve oluklu-zehirdişliler (Solenoglypha) olmak üzere 5 bölümüme ayrılırlar.


Yılanlar

Bartın ili, Kumluca bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


yılanlar, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'ı', 'l', 'a', 'n', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
yılanlar kelimesinin tersten yazılışı ralnalıy diziliminde gösterilir.