yuvarlak solucanlar

yuvarlak solucanlar

ç. a. hay. b. Sert bir kitinle örtülü vücutları halkasız, uzunlamasına yuvarlak ve genellikle ince solucanlar topluluğu.


yuvarlak solucanlar İng. roundworms

Sert bir kitinle örtülü vücutları halkasız, uzunlamasına yuvarlak ve genellikle ince solucanlar topluluğu; ipsi solucanlar.


yuvarlak solucanlar İng. nemathelmints, aschelmints, roundworms,

(Yun. helmins: solucan; nematos: iplik) Çok hücrelilerin (Metazoa), birincil ağızlılar (Protostomia) filumunun, ilkel solucanlar (Scolecida) dalından, kirpiksiz bir deri ile örtülü olan vücutları bölmesiz bir silindir biçiminde olan, anüsleri oluşmuş, vücutlarındaki hücre sayısı sabit ve belirli olduğu için yenilenme (rejenerasyon) yetenekleri bulunmayan, daima eşeyli çoğalan, başkalaşıma rastlanabilen, iplik solucanları (Nematoda) ve rotatorlar (Rotatoria) gibi iki önemli takımı bulunan ilkel bir sınıf. Nemathelminthes.


yuvarlak solucanlar Lat. Nemathelminthes

Uzunluğu 0,3 mm ile 8,5 m arasında değişen toprakta, tatlı ve tuzlu sularda yaşayan, bitki, insan ve hayvanlarda parazitlenen, dioik, erkekleri dişilerinden daha kısa olan, bilateral simetrik, segmentsiz, hipodermis tarafından oluşturulan kütikülayla çevrili, gömlek değiştiren helmintlerin bir kolu, yuvarlak kurtlar.


yuvarlak solucanlar İng. nematodes, threadworms, roundworms

Aschelminthes şubesinde, Nematoda sınıfında bulunan uzunluğu 0. 3 mm ile 8. 5 m arasında değişen iki ucu sivrilerek sonlanan, silindirik, uzunlamasına kaslara sahip, toprakta, tatlı ve tuzlu sularda yaşayan, bitki, insan ve hayvanlarda parazitlenen, dioik, erkekleri dişilerinden daha kısa olan, çift taraflı simetrik, segmentsiz, hipodermis tarafından oluşturulan kütikülayla çevrili, gömlek değiştiren canlılar, nematod.


yuvarlak solucanlar için benzer kelimeler


yuvarlak solucanlar, 19 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'u', 'v', 'a', 'r', 'l', 'a', 'k', ' ', 's', 'o', 'l', 'u', 'c', 'a', 'n', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
yuvarlak solucanlar kelimesinin tersten yazılışı ralnaculos kalravuy diziliminde gösterilir.