zürafa

zürafa Ar. zer¥fe, zerr¥fe

a. (züra:fa:) 1. hay. b. Geviş getiren memelilerden, Afrika'da yaşayan, çok uzun boylu ve boyunlu, derisi benekli, ot yiyen hayvan (Giraffa camelopardalis). 2. hlk. Bir boncuk oyası türü: “Eski peçemdeki sıçan dişlerini söktüm, yeni peçemin kenarındaki zürafayı bitirdim.” -S. M. Alus.


zürafa İng. giraffe

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, zürafagiller (Giraffidae) familyasından, 225 cm kadar uzunlukta, 110 cm kadar kuyruğu olan, başının yüksekliği 5-6 m kadar, ön bacakları art bacaklarından daha uzun, açık kahverengi ya da sarımsı renkli, kırmızı kahverengi büyük lekeleri olan, Afrika'da yaşayan, dört ayaklı hayvanların en yüksek boylu türü.


zürafa Fr. girafe, caméléopard

(zooloji)


zürafa İng. giraffe

(Giraffa camelopardalis) Çift-parmaklılar (Artiodactyia) takımının zürafagiller (Giraffidae) familyasından bir memeli türü.Uzunluğu 225, kuyruğu 110 cm. Başının yüksekliği 5-6 m. Dört ayaklı hayvanların en uzunudur. Boynu çok uzundur. Ön bacakları art bacaklarından daha uzundur. Açık kahverengi ya da sarımsı olup kırmızı-kahverengi büyük lekeleri vardır. Afrikada yaşar.


Zürafa İng. Camelopardalis, Cam (Ca-melopardalis)

Bir takımyıldızın adı.


Zürafa Fr. Giraffe

(astronomi)


zürafa için benzer kelimeler


zürafa, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, z harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'z', 'ü', 'r', 'a', 'f', 'a', şeklindedir.
zürafa kelimesinin tersten yazılışı afarüz diziliminde gösterilir.