açılma

açılma

a. 1. Açılmak işi: “Vapur geri geri beyaz köpükler kabartarak açılmaya başlamış.” -Ç. Altan. 2. Çatlama. 3. sin. ve TV Bir film çekiminde karanlıkta başlayıp gittikçe aydınlanarak görüntülerin belirmesine dayanan noktalama. 4. sp. Bir grupta, sıraların jimnastik alıştırmaları için dağınık düzene girmesi.


açılma İng. fade in

(ses ve görüntü için)


açılma Alm. Aufstellung

Bir grupta, sıraların cimnastik alıştırmaları için dağınık düzene girmesi.


açılma İng. Lunge

Özel biçimde uygulanan bir saldırı. Vuruşma duruşunda savut tutan kolu karşı yarışmacıya doğru uzatıp, gerideki ayak yerden kesilmeksizin öndeki ayak ileri fırlatılarak uygulanır. (Bu durumda geride ki bacak ve kalça gergin, savutsuz kol bu bacağa koşut, avuç içi yukarı dönük ve gövde yeteri kadar öne eğiktir.)


açılma, çatlama Osm. inficar

(botanik)


açılma İng. 1. fade-in (shot, light). 2. fade-up, fading up

Sinema 1. Bir çekimin karanlıkta başlayıp gittikçe aydınlanarak görüntülerin belirmesine dayanan noktalama çeşidi. Kararmanın karşıtı. TV. 2. Aynı sonucun televizyonda sağlananı.


açılma Osm. developman

Ayaklığın, bir tam dönüşünde çiftekerin aldığı yol. Bu uzanım, çiftekerin ön ve arka dişlileri arasındaki orantıya, yolun durumuna, yarışın türüne ve yele göre değişebilir.


açılma için benzer kelimeler


açılma, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'ç', 'ı', 'l', 'm', 'a', şeklindedir.
açılma kelimesinin tersten yazılışı amlıça diziliminde gösterilir.