alem

alem Ar. ¤alem

a. 1. Bayrak. 2. Minare, kubbe, sancak direği vb. yüksek şeylerin tepesinde bulunan, madenden yapılmış ay yıldız veya lale biçiminde süs, ayça.


alem

Alem, minarenin tepesindeki ay yıldız


alem

Âlem, dünya, eğlence, herkes


alem

Eğlence


alem İng. top-rafter

(Mimarlık) Minarelerde külâhın tepesine, camilerde de esas kubbenin en sivri yerine takılan madenden yapılmış tepelik.


alem İng. kingdom

Biyolojik sınıflandırmanın en üst sınırı.


âlem Ar. ¤¥lem

a. (a:lem) 1. gök b. Evren. 2. Dünya, cihan: “İnsan âlemde, hayal ettiği müddetçe yaşar.” -Y. K. Beyatlı. 3. Aynı konu ile ilgili kimseler. 4. Bu kimselerin uğraşlarının bütünü: “Geçen kışın tiyatro, cambazhane âlemlerini uzun uzun tasvir ediyordu.” -O. C. Kaygılı. 5. Belli bir grupraki canlıların bütünü: Hayvanlar âlemi. 6. Durum ve şartlar: Evlilik âlemi. 7. zm. Herkes, başkaları: Bu yaptığından dolayı âleme rezil oldun. 8. Ortam, çevre: “Fakat onun Türk ve Müslüman dostları hep alafranga ve zengin bir âlemde yaşarlardı.” -H. E. Adıvar. 9. Kendine özgü birçok niteliği bulunan şey. 10. Farklı davranış içinde bulunan kimse. 11. mec. Eğlence: “O gün evde iki gün önceki araba âlemlerini düşünüyordu.” -O. C. Kaygılı.


âlem İng. kingdom

Canlıların sınıflandırılmasında sınıflandırmanın ilk basamağı için kullanılan terim. Canlılar âlemi, regnum.


âlem

bk. evren.


âlem Lat. regnum

Canlıların sınıflandırılmasında, sınıflandırmanın ilk basamağı, regnum.


âlem İng. Kingdom

(karşılık: regnum, Lat. regnun = dominyon): Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan bir terim olup sınıflandırmanın ilk basamağını meydana getirir. Böylece hayvanlar âlemi ve bitkiler âlemi olmak üzere iki büyük âlem vardır.


Alem Köken: Ar.

Cinsiyet: Erkek 1. Bayrak, sancak. 2. Minare, kubbe, sancak direği vb. yüksek şeylerin tepesinde bulunan, madenden yapılmış ay yıldız veya lale biçiminde süs.


Alem

Kars ili, Digor ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Âlem Köken: Ar.

Söyleyiş: (a:lem) Cinsiyet: Erkek Dünya, cihan.


alem için benzer kelimeler


alem, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'l', 'e', 'm', şeklindedir.
alem kelimesinin tersten yazılışı mela diziliminde gösterilir.