amipler

amipler

ç. a. hay. b. Bir hücreli hayvanların kök bacaklılar sınıfına giren bir takımı.


amipler İng. amiboids

Belirli bir biçimi bulunmayan, saydam görünüşlü kökbacaklılar dizisi.


amipler İng. amoebas

(Yun. amoibe: değişme; zoon: hayvan) Bir hücrelilerin (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfından, toprakta, tatlı sularda, denizlerde serbest ya da bağırsaklarda parazit yaşayan ve yalancı ayaklar çıkararak, hareket ederken devamlı şekil değiştirme yeteneği olan türlere sahip bir takım.


amipler Osm. amibiye

(zooloji)


amipler Lat. Amoebozoa

Bir hücrelilerin (Protozoa), kökbacaklılar (Rhizopoda) sınıfından, toprakta, tatlı sularda, denizlerde serbest veya bağırsaklarda parazit yaşayan, belirli bir biçimi bulunmayan, saydam görünüşlü ve yalancı ayaklar çıkararak hareket ederken devamlı biçim değiştirme yeteneği olan türlere sahip bir takım, Amoebozoa.


Amipler İng. Amebas

(Amoebozoa), (Yun. Amoibe = değişme,Yun. zoon = hayvan): Birgözeli hayvanların Kök-ayaklılar (Rhizopoda) sınıfından bir takım.Bir ya da bazen çok çekirdekli, yalancı ayakları lop ya da yaprak biçiminde olan, çıplak ya da kendi saldıkları bir kabukla örtülü, özgür olarak tatlı su ve denizlerde, asılak olarak insanların bağırsağında yaşayan küçük hayvanlar. Amip (Amoeba) ve dizanteri amibi (Entamoeba hystolytica) iyi bilinirler.


amipler için benzer kelimeler


amipler, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'm', 'i', 'p', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
amipler kelimesinin tersten yazılışı relpima diziliminde gösterilir.