Avrupa Köken Kümelenme Sistemi Birliği

Avrupa Köken Kümelenme Sistemi Birliği İng. Pan-European Cumulation Of Origin System

Farklı ülkelerde işlenmekte olan eşyanın serbest dolaşımını engelleyen köken kurallarını ortadan kaldırarak Avrupa sanayinin üçüncü ülkeler karşısında tek bir sanayi olarak hareket etmesini sağlamak amacıyla Avrupa Birliği, Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi ülkeler ile Macaristan, Çek ve Slovak Cumhuriyetleri, Romanya, Bulgaristan, Slovenya, Polonya ve Baltık Ülkeleri gibi bazı Merkezi ve Doğu Avrupa Ülkeleri arasındaki  serbest ticaret anlaşmaları çerçevesinde 1 Ocak 1997 tarihinde uygulanmaya başlanan sistem.  Türkiye’nin 1999 yılında katıldığı bu sistemin gelecekte Akdeniz ülkelerini kapsayacak biçimde genişletilerek Avrupa-Akdeniz Köken Kümelenme Sistemi Birliğine dönüştürülmesi öngörülmektedir.


Avrupa Köken Kümelenme Sistemi Birliği için benzer kelimeler


Avrupa Köken Kümelenme Sistemi Birliği, 38 karakter ile yazılır. Ayrıca, A harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'A', 'v', 'r', 'u', 'p', 'a', ' ', 'K', 'ö', 'k', 'e', 'n', ' ', 'K', 'ü', 'm', 'e', 'l', 'e', 'n', 'm', 'e', ' ', 'S', 'i', 's', 't', 'e', 'm', 'i', ' ', 'B', 'i', 'r', 'l', 'i', 'ğ', 'i', şeklindedir.
Avrupa Köken Kümelenme Sistemi Birliği kelimesinin tersten yazılışı iğilriB imetsiS emnelemüK neköK apurvA diziliminde gösterilir.