balina

balina İt. balena

a. (bali'na) 1. Balinalardan, yaklaşık uzunluğu 20 metre, ağırlığı 200 ton olan memeli hayvan, kadırga balığı, falyanos (Balaena mistycetus). 2. esk. Giysilerin dik ve düzgün durması için bazı yerlerine özellikle yakalarına konulan sert, esnek, yassı, dar, uzun çubuk: “Kabataş iskelesinde yakalara balina satmakla geçinilmez.” -Ç. Altan.


balina İng. Greenland right whale

Balinalar (Cetacea) takımının, gerçek balinagiller (Balaenidae) familyasından, 20 m kadar uzunlukta, 200 ton ağırlığında, üst çenenin kenarlarında 5 m kadar uzunlukta balina çubukları dizili bir memeli türü.


balina Fr. baleine franche boréale

(zooloji)


balina Lat. Balaena mysticetus

Balinalar takımının gerçek balinagiller (Balaenidae) familyasından 20 m kadar uzunlukta ve 200 ton ağırlığında olabilen, üst çenenin kenarlarında 5 m kadar uzunlukta balina çubukları dizili bir deniz memelisi türü.


balina İng. Greenland right whale

(Balaena mystycetus): Balinalar (Cetacea) takımının gerçek balinagiller (Balaenidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 20 m. 200 ton ağırlığındadır Üst-çenenin kenarlarında 5 m olabilen uzun balina çubukları dizilidir. Arktik denizlerde yaşar.


Balina İng. Cetus, Cet (Ceti) Whale

Bir takımyıldızın adı.


Balina Fr. Baleine

(astronomi)


balina için benzer kelimeler


balina, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'l', 'i', 'n', 'a', şeklindedir.
balina kelimesinin tersten yazılışı anilab diziliminde gösterilir.