Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri

Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri İng. West Highland White Terrier

İskoçya’dan köken alan, 19. yüzyılın ortalarında Cairn Teriyerin beyaz yavrularının ayrılıp kendi aralarında yetiştirmesi ve Dandie Dinmont, Scottish ve Skye Teriyer ile birleştirmesi sonucu geliştirilmiş, vücudu küçük, sağlam ve dayanıklı, kafatası hafifçe kubbeli, gözleri koyu renk ve parlak, kuyruğu ortalama 12–15 cm uzunluğunda, serbest biçimde taşınan ve kesilmeyen, ırka adını veren tüyleri çift tabakalı, beyaz renkte, düz ve uzun, ailesine bağlı, eğitimi kolay, oldukça sevecen ve son yıllarda pet olarak yetiştirilen, bekçi köpeği özelliği de gösteren köpek ırkı.


Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri için benzer kelimeler


Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri, 34 karakter ile yazılır. Ayrıca, B harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'B', 'a', 't', 'ı', ' ', 'B', 'ö', 'l', 'g', 'e', 's', 'i', ' ', 'D', 'a', 'ğ', 'l', 'ı', 'k', ' ', 'B', 'e', 'y', 'a', 'z', ' ', 'T', 'e', 'r', 'i', 'y', 'e', 'r', 'i', şeklindedir.
Batı Bölgesi Dağlık Beyaz Teriyeri kelimesinin tersten yazılışı ireyireT zayeB kılğaD iseglöB ıtaB diziliminde gösterilir.