bindirme

bindirme

a. 1. Bindirmek işi. 2. Birbiri üzerine gelerek eklenen levha, kiremit, ahşap parçalarının durumu. 3. ask. Çıkarma harekâtına katılacak birliklerin, çıkarma yerine gitmek için kendilerine ayrılan deniz araçlarına binmeleri.


bindirme İng. superimposition, superimposure, superimposed image, S) I, "supered" image, double printing, overprint, half-lap dissolve

Sinema 1. Özel bir görsel etki sağlamak amacıyla aynı duyarkatın iki ayrı çevirimde kullanılması ya da iki ayrı çevirimin birbiri üstüne konarak aynı film üzerine basılması; bu durumda iki ayrı görüntü birbiri üstüne binmiş olarak ortaya çıkar. TV. 2. Aynı sonucun, ayrı alıcılardan gelen resimlerin aynı anda verilmesiyle televizyonda sağlanması.


bindirme İng. modulation

(I) sinema: Sıklığı yüksek taşıyıcı akıma, iletilecek imi sokmayı sağlama yöntemi.


bindirme İng. modulation

(II) 1. sinema: iki ayrı çevirimin birbirinin üzerine konarak aynı film üzerine basılması. 2. televizyon: Bir alıcıdan gelen resimlerin aynı anda verilmesi.


bindirme İng. overthrust

Kırık düzleminin eğim açısı küçük, atımı büyük olan ters kırık.


Bindirme Fr. Recouvrement

bindirme için benzer kelimeler


bindirme, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'i', 'n', 'd', 'i', 'r', 'm', 'e', şeklindedir.
bindirme kelimesinin tersten yazılışı emridnib diziliminde gösterilir.