blok

blok Fr. bloc

a. (l ince okunur) 1. Kocaman ve ağır kitle. 2. sf. Birden çok bölümü bir araya getirilmiş olan, bir bütün oluşturan: Blok ders. 3. Politik çıkarları sebebiyle birlik kuran devletler topluluğu: Batı Bloku. Doğu Bloku. 4. İçine resim veya yazı kâğıtları konulan karton kap. 5. mim. Yapı adası: “Yıkıntıların ortasında blok hâlinde yükselen yeni apartmanlara uzun uzun baktı.” -H. Taner. 6. sp. Voleybolda, file üstünde karşı oyuncunun topu sert vururken önünde iki veya üç kişinin elleri ile oluşturdukları perde.


blok İng. block Alm. block Fr. bloc
blok İng. block

Işık ve elektron mikroskobunda incelemek üzere yumuşak biyolojik dokuların ince kesitlerinin alınabilmesi için tespit, suyunu alma vb. gibi çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra parafin, epon, araldit vb. gibi maddeler içinde hazırlanan kalıpları.


blok

bk. öbek


blok İng. block

Küçük çocukların yapım, yaratma ve imgeleme güçlerini geliştirmeye yardımcı olmak üzere daha çok ana okullarında kullanılan ve genellikle tahtadan yapılan bir oyun aracı.


blok İng. block

Deneysel tasarımda amacı, konu dışı tesadüfi nedenlerden meydana gelen değişkenliği saf dışı bırakmak ve gerekirse yok etmek, böylece hatayı azaltmak olan, deneysel birimleri bir örnek bir grupta toplama işlemi.


blok için benzer kelimeler


blok, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'l', 'o', 'k', şeklindedir.
blok kelimesinin tersten yazılışı kolb diziliminde gösterilir.