bukalemun

bukalemun Ar. bu®alem°n

a. 1. hay. b. Bukalemungillerden, 20-30 santimetre boyunda, renk değiştirmesiyle ünlü sürüngen türü, kaya keleri (Chamaeleo chamaeleon). 2. mec. Davranışını, görüşünü çıkarına göre değiştiren kimse.


bukalemun İng. common chameleon

Pullu sürüngenler (Squamata) takımının, bukalemungiller (Chamaeleontidae) familyasından, 20-30 cm kadar uzunluğa sahip, İspanya'dan Afrika ve Batı Asya'ya kadar yayılan, böceklerle beslenen, ağaçlarda yaşayan, kavrayıcı şekildeki ayakları ve kuyrukları sebebiyle dallar üzerinde kolaylıkla hareket eden bir tür.


bukalemun İng. comon chameleon

(Chamaeleon chamaeleon) Pullu-sürüngenler (Squamata) takımının bukalemungiller (Chamaeleontidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 20-30 cm. Ağaçlarda yaşar ve oturduğu yerden, uzun olan dilini fırlatarak böcek yakalar. Renk değiştirmesiyle ünlüdür. Her iki gözünü ayrı ayrı hareket ettirir. Akdeniz memleketlerinde yaşar.


Bukalemun İng. Chamaelon, Cha (Chamaeleontis)

Bir takımyıldızın adı.


Bukalemun Fr. Caméléon

(astronomi, zooloji)


bukalemun için benzer kelimeler


bukalemun, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'u', 'k', 'a', 'l', 'e', 'm', 'u', 'n', şeklindedir.
bukalemun kelimesinin tersten yazılışı numelakub diziliminde gösterilir.