doğa bilimleri

doğa bilimleri

ç. a. Konusu tabiat, tabiat olayları ve kanunları olan fizik, kimya, gök bilimi, biyoloji vb. bilimler, tabiat bilimleri.


doğa bilimleri İng. Natural Sciences

Zooloji, botanik, jeoloji gibi bilim dallarını içine alan ve doğadaki hayvan, bitki ve yer ile uğraşan bilim dalları topluluğu. Tabiî ilimler.


doğa bilimleri İng. natural sciences

Nedensellik yasasına dayanmaları, matematiksel kuruluşları, değerleme yapmayan genelleştirici yöntemleriyle kültür bilimlerinden ayrılan, doğa araştırmalarına yönelik bilimler. // Doğa bilimleri: 1. Görevlerine göre: salt ve uygulamalı doğa bilimleri. 2. Konularına göre: canlı ve cansız doğanın bilimleri. 3. Yöntemlerine göre: a. matematiksel ve deneysel araştırmalar (fizik, kimya, dirimbilim, ruhbilim); b. betimleyici ve çözümleyici araştırmalar (bitkibilim, hayvanbilim, insanbilim), c. doğa tarihi ve doğa bilgisi (coğrafya, yerbilim, gökbilim) olarak ayrılırlar.


doğa bilimleri İng. natural sciences

Zooloji, botanik, jeoloji gibi bilim dallarını içine alan ve doğadaki hayvan, bitki ve yerle uğraşan bilim dalları topluluğu, tabii ilimler.


doğa bilimleri İng. natural sciences

Canlı ya da cansız özdeksel olayları konu alan, tümevarım yöntemiyle alanında yasa ve öndeyilere ulaşan bilgi dalları.


doğa bilimleri için benzer kelimeler


doğa bilimleri, 14 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'o', 'ğ', 'a', ' ', 'b', 'i', 'l', 'i', 'm', 'l', 'e', 'r', 'i', şeklindedir.
doğa bilimleri kelimesinin tersten yazılışı irelmilib ağod diziliminde gösterilir.